07 05.2013.

Predstojnica Krstičević održala izlaganje na Međunarodnoj konferenciji „Europa u pokretu – sudjelovanje i integracija građana Europske Unije“

-
Predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske mr.sc. Daria Krstičević sudjelovala je na Međunarodnoj konferenciji „Europa u pokretu – sudjelovanje i integracija građana Europske Unije“ koja se održavala u Beču 7. i 8. svibnja 2013.
Među brojnim predavačima – stručnjacima za pitanja migracija i integracije Europske unije, na poziv državnog tajnika za integraciju Republike Austrije g. Sebastiana Kurz, predstojnica Krstićević je održala tematsko izlaganje.
Govorila je o važnosti slobodnog kretanja u EU, ali i o tri pitanja u svezi sa skorim članstvom Republike Hrvatske u EU: o dodatnoj vrijednosti u području migracije i integracije koju Republika Hrvatska unosi svojim članstvom u EU, o tome što još Republika Hrvatska treba naučiti iz planova i strategija EU, kao i prakse država članica, te o očekivanju zajedničkih doprinosa i suradnje između država članica koja će dovesti do rješavanja nekih preostalih problema u tom području.
Tijekom neformalnog dijela Konferencije predstojnica Krstičević je razgovarala sa stručnjacima i predstavnicima organizatora, te naglasila važnost tog područja i suradnje za Republiku Hrvatsku kao skoru 28.članicu EU.