REPUBLIKA HRVATSKA

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Kontakti | Mapa weba | English

Kontakti | English

07 05.2013.

Predstojnica Krstičević održala izlaganje na Međunarodnoj konferenciji „Europa u pokretu – sudjelovanje i integracija građana Europske Unije“


-
Predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske mr.sc. Daria Krstičević sudjelovala je na Međunarodnoj konferenciji „Europa u pokretu – sudjelovanje i integracija građana Europske Unije“ koja se održavala u Beču 7. i 8. svibnja 2013.
Među brojnim predavačima – stručnjacima za pitanja migracija i integracije Europske unije, na poziv državnog tajnika za integraciju Republike Austrije g. Sebastiana Kurz, predstojnica Krstićević je održala tematsko izlaganje.
Govorila je o važnosti slobodnog kretanja u EU, ali i o tri pitanja u svezi sa skorim članstvom Republike Hrvatske u EU: o dodatnoj vrijednosti u području migracije i integracije koju Republika Hrvatska unosi svojim članstvom u EU, o tome što još Republika Hrvatska treba naučiti iz planova i strategija EU, kao i prakse država članica, te o očekivanju zajedničkih doprinosa i suradnje između država članica koja će dovesti do rješavanja nekih preostalih problema u tom području.
Tijekom neformalnog dijela Konferencije predstojnica Krstičević je razgovarala sa stručnjacima i predstavnicima organizatora, te naglasila važnost tog područja i suradnje za Republiku Hrvatsku kao skoru 28.članicu EU.


Kontakt


Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Trg hrvatskih velikana 6
10000 Zagreb

E: press@hrvatiizvanrh.hr
E: ured@hrvatiizvanrh.hr

Radno vrijeme Državnog ureda:
od ponedjeljka do petka
od 8:30 do 16:30 sati

Uredovno radno vrijeme:
za rad sa strankama:
od ponedjeljka do petka
od 9:00 do 15:00 sati