29 04.2013.

Predstojnica Krstičević posjetila Hrvatski katolički centar „Nikola Tavelić“ i Malu školu hrvatskog jezika

Tijekom prvog dana službenog posjeta Argentini, predstojnica Krstičević se susrela i s s fra. Josipom Peranićem, voditeljem Hrvatskog katoličkog centra „Nikola Tavelić“, kao i sa skupinom Hrvata koji se tradicionalno okupljaju u ovom centru.

Posjetila je i Malu školu hrvatskog jezika gdje su je domaćini upoznali s radom ove jedinstvene ustanove koja već više godina sustavno radi na obrazovanju i edukaciji najmlađih naraštaja hrvatskih iseljenika u Argentini, prvenstveno u učenju hrvatskog jezika ali i na promicanju i jačanju kulturne baštine, tradicije i nacionalnog identiteta.

Predstojnica Krstičević se susrela i članovima UACRA –e, Međudruštveni odbor – krovna udruga hrvatskih zajednica i klubova u Argentini, te s lektorima hrvatskog jezika na Sveučilištima u Buenos Airesu i Rosariu te razgovarala o modalitetima unapređenja sustava učenja hrvatskog jezika.