29 04.2013.

Potpisani Ugovori o raspodijeli financijskih sredstava za programe i projekte udruga i zajednica hrvatskog iseljeništva u Argentinskoj Republici

-
U ponedjeljak, 29.travnja 2013.godine, mr.sc. Daria Krstičević, predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske posjetila je Hrvatski dom u Buenos Airesu, gdje je uz susret s vodstvom i članovima doma, održana i svečanost potpisivanja Ugovora o raspodijeli financijskih sredstava za programe i projekte udruga i zajednica hrvatskog iseljeništva u Argentinskoj Republici. za 2012.godinu u ukupnom iznosu od 500.000,00 kuna. Potporu su dobili: Hrvatski kulturni centar Rosario, Conjunto Jorgovan Asociacion Civil, Mala škola hrvatskog jezika, Udruga Hrvatski dom i Društvo hrvatskih katoličkih sveučilištaraca i srednjoškolaca. Dodijeljena sredstva su namijenjena za potporu društvenim i kulturnim aktivnostima te kulturno-umjetničkom amaterizmu s ciljem očuvanja hrvatskog kulturnog stvaralaštva i baštine - obnova i popravak instrumenata i narodnih nošnji, osnivanje tamburaškog orkestra, razmjena nastavnika folklora, materijal za nastavu hrvatskog jezika te obnova knjižnice i kulturnog doma.

Predstavnici udruga su se zahvalili na podršci te su istaknuli kako je ovo prva takva potpora koju je Vlade RH, od osamostaljenja, dodijelila hrvatskoj iseljeničkoj zajednici u Argentini te naglasili važnost posjeta hrvatskih dužnosnika iseljeničkim zajednicama