REPUBLIKA HRVATSKA

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Kontakti | Mapa weba | English

Kontakti | English

20 03.2015.

Predstojnica Daria Krstičević posjetila Osnovnu školu Matije Gupca u Tavankutu i obitelj Šefer u Tavankutu u Republici Srbiji


Predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Daria Krstičević posjetila je u petak, 20. ožujka 2015. Osnovnu školu Matije Gupca u Tavankutu, u kojoj se već dvanaestu godinu održava nastava na hrvatskom jeziku i pismu.

Dugogodišnja ravnateljica škole Stanislava Stantić Prćić informirala je predstojnicu o mnogobrojnim aktivnostima i projektima koji se provode u školi, pri čemu su posebno istaknute aktivnosti na očuvanju hrvatske baštine i običaja te bogata suradnja koju škola njeguje s nekoliko škola iz Hrvatske, kao i sa školama iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Mađarske, Rumunjske i Slovenije.

Istoga dana predstojnica Krstičević bila je u posjeti obitelji Šefer, kojoj su u 2014. godini u okviru Javnog poziva Državnog ureda dodijeljena sredstva za kupnju kuće. Predstojnica Krstičević je iskazala zadovoljstvo što su se useljenjem u kuću za Božić 2014. godine bitno poboljšali uvjeti za život i rad dvanaesteročlane obitelji.

Posebno se zahvalila njihovu sumještaninu Marku Berberoviću, koji je inicirao akciju za pomoć ovoj obitelji. „Zajedničkim i usmjerenim djelovanjem može se puno učiniti“, zaključila je predstojnica Krstičević.


Kontakt


Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Trg hrvatskih velikana 6
10000 Zagreb

E: press@hrvatiizvanrh.hr
E: ured@hrvatiizvanrh.hr

Radno vrijeme Državnog ureda:
od ponedjeljka do petka
od 8:30 do 16:30 sati

Uredovno radno vrijeme:
za rad sa strankama:
od ponedjeljka do petka
od 9:00 do 15:00 sati