REPUBLIKA HRVATSKA

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Kontakti | Mapa weba | English

Kontakti | English

19 03.2015.

Predstojnica Daria Krstičević zajedno s Hrvatima u Republici Srbiji na svečanostima u povodu blagdana hrvatske zajednice u Srbiji


Hrvatska manjina u Republici Srbiji obilježila je u četvrtak, 19. ožujka 2015. blagdan svetog Josipa – zaštitnika hrvatskog naroda, koji je jedan od četiri nacionalna praznika hrvatske manjine u Republici Srbiji. Svetoj misi u crkvi Srca Isusova i zajedničkom druženju u Galeriji Prve kolonije naive u tehnici slame u Tavankutu prisustvovala je i Daria Krstičević, predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.
Svečani događaj dana bilo je i otvorenje novih poslovnih prostorija Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata u Subotici. Izniman značaj Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata u promicanju i čuvanju kulture, baštine i jezika hrvatske nacionalne zajednice u Vojvodini naglasili su u svojim govorima potpredsjednik Vlade Autonomne Pokrajine Vojvodine Slaviša Grujić, predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća dr. Slaven Bačić, direktor Zavoda g. Tomislav Žigmanov i predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske gđa Daria Krstičević.
„Dodatna vrijednost ovoga projekta je njegova realizacija kroz zajedničku suradnju i sudjelovanje institucija iz dviju država, Republike Hrvatske i Republike Srbije, čime se šalje snažna poruka o osobitom značenju nacionalnih zajednica i nacionalnih manjina za obje države“, rekla je predstojnica Krstičević i naglasila „kako će Državni ured i ubuduće potpomagati brojne aktivnosti hrvatske manjinske zajednice u Republici Srbiji.“.
Tijekom dana održan je i radni sastanak u Hrvatskom nacionalnom vijeću u Subotici. Razgovaralo se o aktualnoj problematici i poduzetim aktivnostima s ciljem realizacije preporuka za unapređenje položaja hrvatske manjine u Republici Srbiji, usvojenima na 6. sjednici Međuvladinog mješovitog odbora za zaštitu prava hrvatske manjine u Republici Srbiji i srpske manjine u Republici Hrvatskoj. Predsjednik HNV-a dr. Slaven Bačić i predstojnica Krstičević izrazili su obostrano zadovoljstvo rezultatima kontinuirane suradnje i komunikacije te su naglasili važnost i potrebu sustavnog zajedničkog djelovanja.


Kontakt


Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Trg hrvatskih velikana 6
10000 Zagreb

E: press@hrvatiizvanrh.hr
E: ured@hrvatiizvanrh.hr

Radno vrijeme Državnog ureda:
od ponedjeljka do petka
od 8:30 do 16:30 sati

Uredovno radno vrijeme:
za rad sa strankama:
od ponedjeljka do petka
od 9:00 do 15:00 sati