REPUBLIKA HRVATSKA

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Kontakti | Mapa weba | English

Kontakti | English

Novosti


14 08.2018.

Zamjenica državnog tajnika Ivana Perkušić otvorila most na rijeci Velika Usora


U mjestu Slatina-Kondžilo kod Teslića 14. kolovoza otvoren je rekonstruirani most preko rijeke Velika Usora kojeg su zajedničkim sredstvima financirale Vlada Republike Hrvatske. Prigodom otvorenja mosta vrpcu su presjekli gospođa Ivana Perkušić kao izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske i gospodin Josip Jerković potpredsjednik Republike Srpske.


Opširnije →

14 08.2018.

Prijedlog bodovne liste kandidata za dodjelu stipendije za internetsko učenje hrvatskoga jezika u akademskoj godini 2018./2019.


Temeljem provedenog Javnog poziva za dodjelu stipendija za internetsko učenje hrvatskoga jezika u akademskoj godini 2018./2019., Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske dodjeljuje 10 stipendija.


Opširnije →

10 08.2018.

Zamjenica državnog tajnika na otkrivanju spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu u Tomislavgradu


U Tomislavgradu je dana 10. kolovoza otkriven spomenik prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu na kojem je sudjelovala Ivana Perkušić, zamjenica državnog tajnika koja se prisutnima obratila i kao izaslanica Predsjednika Vlade Republike Hrvatske.


Opširnije →

27 07.2018.

Vlada RH donijela Odluku o raspodjeli sredstava za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini


-


Opširnije →

20 07.2018.

Delegacija Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske predvođena državnim tajnikom Zvonkom Milasom u radnom posjetu u Bosni i Hercegovini.


-


Opširnije →

11 07.2018.

Održana treća sjednica Vijeća za učenje i poučavanje hrvatskoga kao drugoga, stranog i nasljednog jezika


U srijedu 11. srpnja 2018., u prostorijama Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske održana je treća sjednica Vijeća za učenje i poučavanje hrvatskoga kao drugoga, stranog i nasljednog jezika.


Opširnije →

Kontakt


Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Trg hrvatskih velikana 6
10000 Zagreb

E: press@hrvatiizvanrh.hr
E: ured@hrvatiizvanrh.hr

Radno vrijeme Državnog ureda:
od ponedjeljka do petka
od 8:30 do 16:30 sati

Uredovno radno vrijeme:
za rad sa strankama:
od ponedjeljka do petka
od 9:00 do 15:00 sati