REPUBLIKA HRVATSKA

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Kontakti | Mapa weba | English

Kontakti | English

Novosti


24 06.2018.

Pokrenuta još jedna mreža projekta „Korijeni“ – videokonferencijom spojeni najmlađi iz Borova naselja, Širokog Brijega i Dublina


Dana 23. lipnja 2018. godine održana je videokonferencija u sklopu projekta „Korijeni“ čiji je nositelj Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, a u kojoj su sudjelovali Osnovna škola Blago Zadro iz Borova Naselja, Druga osnovna škola Široki Brijeg te Hrvatska škola u Dublinu.


Opširnije →

22 06.2018.

Odluka o dodjeli financijskih sredstava hrvatske nacionalne manjine za 2018. godinu


Temeljem provedenog Javnog natječaja za prijavu programa i projekata udruga, ustanova i organizacija hrvatske nacionalne manjine u svrhu ostvarenja financijske potpore za 2018. godinu, objavljenog na službenoj mrežnoj stranici Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, 15. ožujka 2018. godine, i prijedloga Povjerenstva Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske za dodjelu financijske potpore Hrvatima izvan Republike Hrvatske, donijeta je Odluka o dodjeli financijskih sredstava programima i projektima udruga, ustanova i organizacija hrvatske nacionalne manjine za 2018. godinu.


Opširnije →

20 06.2018.

Održana tematska sjednica „Održivi ostanak i povratak hrvatskih prognanika i izbjeglica u Bosni i Hercegovini s posebnim naglaskom na entitet Republika Srpska“


U Hrvatskom saboru je u srijedu, 20.lipnja 2018., održana tematska sjednica Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske s temom: „Održivi ostanak i povratak hrvatskih prognanika i izbjeglica u Bosni i Hercegovini s posebnim naglaskom na entitet Republika Srpska“ " na kojoj je sudjelovao i Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH.


Opširnije →

19 06.2018.

Državni tajnik Zvonko Milas održao sastanak s predstavnicima Hrvata u Makedoniji i s biskupom Skopske biskupije


Tijekom službenog posjeta Republici Makedoniji, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Zvonko Milas, održao je sastanak s predstavnicima hrvatske zajednice u prostorijama Zajednice Hrvata Republike Makedonije u ponedjeljak 18. lipnja 2018. Izaslanstvo Republike Hrvatske pozdravila je predsjednica ZHRM-a, gđa Nevenka Kostovska te je ukratko izložila rad i djelovanje Zajednice. Sastanku su nazočili predstavnici ogranaka ZHRM-a i udruga Hrvata u Makedoniji. U razgovoru s državnim tajnikom istaknuli su aktualnosti kao i brojne probleme s kojima se zajednica susreće, a koji se odnose na neriješen status Hrvata u Makedoniji i financijske poteškoće pri osiguravanju osnovnih uvjeta rada.


Opširnije →

18 06.2018.

Održana Treća sjednica hrvatsko-makedonskog Međuvladinog mješovitog odbora za provedbu Sporazuma o zaštiti prava nacionalnih manjina


U Skopju je u ponedjeljak, 18. lipnja 2018. održana Treća sjednica Međuvladinog mješovitog odbora za praćenje provedbe Sporazuma između Republike Hrvatske i Republike Makedonije o zaštiti prava hrvatske manjine u Republici Makedoniji i makedonske manjine u Republici Hrvatskoj.


Opširnije →

18 06.2018.

Predsjednik Vlade Republike Makedonije Zaev primio državnog tajnika Milasa


Predsjednik Vlade Republike Makedonije Zoran Zaev primio je u ponedjeljak, 18. lipnja 2018. izaslanstvo Republike Hrvatske na čelu s državnim tajnikom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonkom Milasom, kao prvo strano izaslanstvo nakon što su Makedonija i Grčka potpisale Sporazum o imenu.


Opširnije →

Kontakt


Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Trg hrvatskih velikana 6
10000 Zagreb

E: press@hrvatiizvanrh.hr
E: ured@hrvatiizvanrh.hr

Radno vrijeme Državnog ureda:
od ponedjeljka do petka
od 8:30 do 16:30 sati

Uredovno radno vrijeme:
za rad sa strankama:
od ponedjeljka do petka
od 9:00 do 15:00 sati