REPUBLIKA HRVATSKA

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Kontakti | Mapa weba | English

Kontakti | English

Novosti


24 10.2018.

Državni tajnik Zvonko Milas posjetio hrvatske zajednice u New Yorku


U nastavku službenog putovanja u Sjedinjene Američke Države, državni tajnik Zvonko Milas posjetio je hrvatsku zajednicu u New Yorku. Uz izaslanstvo Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, susretima i sastancima s hrvatskim zajednicama u New Yorku prisustvovale su Lara Romano, zamjenica veleposlanika Republike Hrvatske u Washingtonu i Lidija Babić, konzulica.


Opširnije →

23 10.2018.

Održana prva nacionalna konferencija: Uključivanje dijaspore u razvoj zemlje podrijetla


U Dubrovniku je dana 22. listopada održana prva konferencija pod nazivom Uključivanje dijaspore u razvoj zemlje podrijetla koju je organizirala Međunarodna organizacija za migracije u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova dok je upravo Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske predložio temu same konferencije.


Opširnije →

21 10.2018.

Državni tajnik Zvonko Milas u službenom posjetu Sjedinjenim Američkim Državama


Izaslanstvo Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, koje predvodi državni tajnik Zvonko Milas, dana 18. listopada 2018. započelo je službeni posjet Sjedinjenim Američkim Državama s planiranim posjetama hrvatskim iseljeničkim zajednicama u saveznim državama Kaliforniji i New Yorku.


Opširnije →

16 10.2018.

Svečano obilježen Dan rođenja bana Josipa Jelačića, praznik hrvatske nacionalne manjine u Republici Srbiji


U organizaciji Hrvatskog kulturno-prosvjetnog društva „Jelačić“ iz Petrovaradina i Hrvatskog nacionalnog vijeća Republike Srbije u utorak, 16. listopada 2016. godine svečano je obilježen Dan rođenja bana Josipa Jelačića, nacionalni praznik hrvatske manjine u Republici Srbiji.


Opširnije →

14 10.2018.

Održana 17. Slavonska večer u Gerlingenu


U subotu, 13. listopada u Gerlingenu je održana 17. Slavonska večer na kojoj su sudjelovali državni tajnik Zvonko Milas koji je ujedno bio izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića i zamjenica državnog tajnika Ivana Perkušić.


Opširnije →

Kontakt


Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Trg hrvatskih velikana 6
10000 Zagreb

E: press@hrvatiizvanrh.hr
E: ured@hrvatiizvanrh.hr

Radno vrijeme Državnog ureda:
od ponedjeljka do petka
od 8:30 do 16:30 sati

Uredovno radno vrijeme:
za rad sa strankama:
od ponedjeljka do petka
od 9:00 do 15:00 sati