REPUBLIKA HRVATSKA

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Kontakti | Mapa weba | English

Kontakti | English

Novosti


23 11.2018.

Održan 24. Forum hrvatskih manjina


U petak, 23. studenoga 2018. održan je 24. Forum hrvatskih manjina, stručni skup koji tradicionalno organizira Hrvatska matica iseljenika, a na kojemu su se ove godine sa svojim izlaganjima sudjelovali predstavnici hrvatskih manjinskih zajednica iz Crne Gore, Italije, Mađarske, Rumunjske, Slovenije i Srbije.


Opširnije →

23 11.2018.

Državni tajnici Milas i Mažar u posjetu gradu Prijedoru


S gradonačelnikom Đakovićem razgovarali o projektima važnim za Hrvate prijedorskog kraja


Opširnije →

17 11.2018.

U Pečuhu održan 19. Dan Hrvata u Mađarskoj


U subotu, 17. studenoga 2018. godine, u Pečuhu/Pécs, u organizaciji Hrvatske državne samouprave u Mađarskoj i Saveza Hrvata u Mađarskoj te pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i predsjednika Mađarske dr. Jànosa Ảdera, održana je 19. proslava „Dana Hrvata u Mađarskoj“.


Opširnije →

17 11.2018.

Održana još jedna videokonferencija prve mreže projekta Korijeni


U subotu 17. studenog 2018. održana je još jedna videokonferencija prve mreže projekta Korijeni, u kojoj sudjeluju Osnovna škola Dragutin Tadijanović iz Vukovara, Prva osnovna škola Široki Brijeg te sve tri hrvatske škole iz Chicaga: Hrvatska škola pri Hrvatskom kulturnom centru, Hrvatska škola Kardinal Stepinac i Hrvatska škola Presveto Srce Isusovo.


Opširnije →

15 11.2018.

Državni tajnik Zvonko Milas primio nove hrvatske državljanke i državljane


U četvrtak, 15. studenog povodom primitka u hrvatsko državljanstvo, Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate zvan Republike Hrvatske primio je nove hrvatske državljanke i državljane, ujedno stipendiste Ureda – programa učenja hrvatskog jezika na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i Splitu.


Opširnije →

12 11.2018.

Polaznici Jednogodišnjeg stručnog diplomatskog studija posjetili Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske


U ponedjeljak, 12. studenoga polaznici Jednogodišnjeg stručnog diplomatskog studija Diplomatske akademije Ministarstva vanjskih i europskih poslova posjetili su Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske.


Opširnije →

Kontakt


Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Trg hrvatskih velikana 6
10000 Zagreb

E: press@hrvatiizvanrh.hr
E: ured@hrvatiizvanrh.hr

Radno vrijeme Državnog ureda:
od ponedjeljka do petka
od 8:30 do 16:30 sati

Uredovno radno vrijeme:
za rad sa strankama:
od ponedjeljka do petka
od 9:00 do 15:00 sati