REPUBLIKA HRVATSKA

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Kontakti | Mapa weba | English

Kontakti | English

Novosti


18 06.2018.

Održana Treća sjednica hrvatsko-makedonskog Međuvladinog mješovitog odbora za provedbu Sporazuma o zaštiti prava nacionalnih manjina


U Skopju je u ponedjeljak, 18. lipnja 2018. održana Treća sjednica Međuvladinog mješovitog odbora za praćenje provedbe Sporazuma između Republike Hrvatske i Republike Makedonije o zaštiti prava hrvatske manjine u Republici Makedoniji i makedonske manjine u Republici Hrvatskoj.


Opširnije →

18 06.2018.

Predsjednik Vlade Republike Makedonije Zaev primio državnog tajnika Milasa


Predsjednik Vlade Republike Makedonije Zoran Zaev primio je u ponedjeljak, 18. lipnja 2018. izaslanstvo Republike Hrvatske na čelu s državnim tajnikom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonkom Milasom, kao prvo strano izaslanstvo nakon što su Makedonija i Grčka potpisale Sporazum o imenu.


Opširnije →

16 06.2018.

Zamjenica državnog tajnika Ivana Perkušić sudjelovala na obilježavanju 30. izdanja Festivala hrvatske kulture u Devinskom Novom Selu


U subotu 16. lipnja 2018. zamjenica državnog tajnika Ivana Perkušić posjetila je i prigodnim se govorom obratila organizatorima, uzvanicima i pripadnicima hrvatske manjine u Slovačkoj prilikom obilježavanja 30. izdanja Festivala hrvatske kulture u Devinskom Novom Selu.


Opširnije →

15 06.2018.

Održan radni sastanak s imenovanim članovima Savjeta Vlade RH za Hrvate izvan RH - predstavnicima hrvatske manjine


u petak 15. lipnja 2018. u Bratislavi u prostorijama Veleposlanstva Republike Hrvatske u Slovačkoj, uz srdačno domaćinstvo veleposlanika RH u Slovačkoj mr. sc. Aleksandra Heine i organizaciji g. Radoslava Jankoviča, imenovanog člana Savjeta Vlade RH za Hrvate izvan RH, predstavnika hrvatske manjine u Slovačkoj, održan radni sastanak s imenovanim članovima Savjeta Vlade RH za Hrvate izvan RH - predstavnicima hrvatske manjine.


Opširnije →

14 06.2018.

Održana svečana manifestacija Udruge hrvatskih poduzetnika u Austriji


U četvrtak 14. lipnja 2018. zamjenica državnog tajnika Ivana Perkušić u pratnji voditelja Službe za gospodarsku suradnju Alena Matanića nazočila je 5. svečanoj manifestaciji Udruge hrvatskih poduzetnika (UHP) u Austriji u lijepom ambijentu bečkog Kursalona.


Opširnije →

12 06.2018.

Javna objava rješenja o prijmu u državnu službu


-


Opširnije →

Kontakt


Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Trg hrvatskih velikana 6
10000 Zagreb

E: press@hrvatiizvanrh.hr
E: ured@hrvatiizvanrh.hr

Radno vrijeme Državnog ureda:
od ponedjeljka do petka
od 8:30 do 16:30 sati

Uredovno radno vrijeme:
za rad sa strankama:
od ponedjeljka do petka
od 9:00 do 15:00 sati