REPUBLIKA HRVATSKA

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Kontakti | Mapa weba | English

Kontakti | English

Novosti


14 12.2018.

Od danas dostupan i besplatan e-tečaj hrvatskoga jezika – razina A2


Nakon što je polovicom prosinca 2017. godine pokrenut besplatan e-tečaj hrvatskoga jezika osnovne razine A1 kojemu je dosad pristupilo više od 1500 polaznika, većinom hrvatskih iseljenika i njihovih potomaka (više od 1000 na korisničkom sučelju na engleskom jeziku i više od 500 na španjolskom jeziku) na inicijativu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske u suradnji sa Croaticumom – Centrom za hrvatski kao drugi i strani jezik Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu od danas je dostupan i otvoreni e-tečaj hrvatskoga jezika – razina A2 namijenjen prije svega Hrvatima izvan domovine, ali i svim drugim zainteresiranima za učenje hrvatskoga jezika.


Opširnije →

08 12.2018.

Božićni prijem u rezidenciji veleposlanika Republike Hrvatske u Republici Srbiji


Dana 7. prosinca u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Srbiji održan je božićni prijem za predstavnike hrvatske zajednice u Srbiji na kojem je sudjelovao državni tajnik Zvonko Milas koji je ujedno bio i izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske.


Opširnije →

04 12.2018.

Državni tajnik Zvonko Milas na otvorenju izložbe "Igračka u srcu"


Dana 4. prosinca u Hrvatskoj matici iseljenika otvorena je multimedijska izložba likovnih, fotografskih, video i literarnih pobjedničkih radova djece i mladih iz hrvatskih zajednica u svijetu te radova škola iz Hrvatske u natječaju u kojem je sudjelovalo više od dvije stotine djece i četrdesetak mentora iz Australije, BiH, Crne Gore, Italije, SAD-a, Srbije, Švedske i Njemačke.


Opširnije →

30 11.2018.

Održano stručno usavršavanje nastavnika hrvatskog jezika i knjiženosti u Zapadno hercegovačkoj županiji


-


Opširnije →

30 11.2018.

Potpora strateškim institucijama hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini – Potpisani Ugovori o financijskoj potpori za Sveučilište u Mostaru i Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru


Danas, 30. studenoga u prostorijama Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, potpisani su Ugovori o financijskoj potpori za provedbu programa i projekata strateških institucija hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.


Opširnije →

25 11.2018.

Pokrenuta još jedna mreža projekta Korijeni – Videokonferencijom spojeni Vukovar, München i Žepče


U subotu, 24. studenoga, novom mrežom unutar projekta Korijeni Vukovar-München-Žepče, kojeg provodi Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, započela je još jedna suradnja učenika, učitelja i ravnatelja koja spaja Hrvate unutar i izvan Republike Hrvatske.


Opširnije →

Kontakt


Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Trg hrvatskih velikana 6
10000 Zagreb

E: press@hrvatiizvanrh.hr
E: ured@hrvatiizvanrh.hr

Radno vrijeme Državnog ureda:
od ponedjeljka do petka
od 8:30 do 16:30 sati

Uredovno radno vrijeme:
za rad sa strankama:
od ponedjeljka do petka
od 9:00 do 15:00 sati