REPUBLIKA HRVATSKA

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Kontakti | Mapa weba | English

Kontakti | English

Novosti


22 01.2019.

Održan sastanak s predstavnicima Hrvata iz Republike Srbije


Državni tajnik Zvonko Milas sa suradnicima, u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske 22. siječnja 2019. godine održao je sastanak s novoizabranom predsjednicom Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji Jasnom Vojnić te podpredsjednicima Željkom Šeremešićem, Željkom Pakledincem i Darkom Vukovićem.


Opširnije →

18 01.2019.

Održan pripremni sastanak supredsjedatelja Međuvladinog mješovitog odbora za zaštitu nacionalnih manjina između Republike Hrvatske i Republike Srbije


U petak, 18. siječnja 2019. u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske supredsjedatelji Međuvladinog mješovitog odbora za zaštitu nacionalnih manjina između Republike Hrvatske i Republike Srbije, državni tajnik Zvonko Milas s hrvatske strane i državni tajnik Ivan Bošnjak sa srpske strane, održali su radni sastanak povodom priprema za 8. sjednicu MMO-a.


Opširnije →

18 01.2019.

Otvoren natječaj "Program suradnje s hrvatskim znanstvenicima u dijaspori -Znanstvena suradnja"


Hrvatska zaklada za znanost otvorila je natječaj za prijavu projektnih prijedloga na Program suradnje s hrvatskim znanstvenicima u dijaspori "Znanstvena suradnja".


Opširnije →

21 12.2018.

Božićna čestitka državnog tajnika Zvonka Milasa


Drage Hrvatice i Hrvati, vrijeme božićnih blagdana nas navodi na prisjećanje svega što smo učinili tijekom godine, na određivanje želja i ciljeva u sljedećoj godini. I iznova nas upućuje jedne na druge. Na zajedništvo, na naš hrvatski narod, na našu veliku hrvatsku obitelj diljem svijeta. Pritom se neizbježno nameću pitanja: što nas ispunjava, što nam daje smisao? Činiti razliku, borba za pravdu, stvaranje ljepote, briga za druge, pomaganje hrvatskom narodu, ljubav prema Hrvatskoj.


Opširnije →

20 12.2018.

Državni tajnik Zvonko Milas posjetio Središnju Bosnu i sudjelovao na 25. obljetnici humanitarnog konvoja Bijeli put za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu


U srijedu 19. prosinca državni tajnik Zvonko Milas boravio je u Središnjoj Bosni gdje je odao počast žrtvama u Križančevu selu, posjetio Hrvatsku bolnicu „Dr. fra Mato Nikolić“ u Novoj Biloj te sudjelovao na 25. obljetnici humanitarnoj konvoja „Bijeli put za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu“.


Opširnije →

18 12.2018.

Održana četvrta sjednica Vijeća za učenje i poučavanje hrvatskoga kao drugoga, stranog i nasljednog jezika


U ponedjeljak 17. prosinca 2018., u prostorijama Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske održana je četvrta sjednica Vijeća za učenje i poučavanje hrvatskoga kao drugoga, stranog i nasljednog jezika.


Opširnije →

Kontakt


Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Trg hrvatskih velikana 6
10000 Zagreb

E: press@hrvatiizvanrh.hr
E: ured@hrvatiizvanrh.hr

Radno vrijeme Državnog ureda:
od ponedjeljka do petka
od 8:30 do 16:30 sati

Uredovno radno vrijeme:
za rad sa strankama:
od ponedjeljka do petka
od 9:00 do 15:00 sati