REPUBLIKA HRVATSKA

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Kontakti | Mapa weba | English

Kontakti | English

Novosti


28 06.2018.

Objavljen Javni poziv za dodjelu stipendija za internetsko učenje hrvatskoga jezika u akademskoj godini 2018./2019.


S ciljem upoznavanja i njegovanja hrvatske kulture i nacionalnog identiteta te promicanja suradnje i povezanosti s iseljenim Hrvatima i njihovim potomcima, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavio je 28. lipnja 2018. godine Javni poziv za dodjelu stipendija za internetsko učenje hrvatskoga jezika u akademskoj godini 2018./2019.


Opširnije →

24 06.2018.

Održano 6. Europsko nogometno natjecanje hrvatskih nogometnih klubova koje su utemeljili Hrvati izvan domovine


Na Europskom prvenstvu hrvatskih nogometnih klubova izvan Hrvatske, koje se od petka 22. lipnja do nedjelje 24. lipnja održalo na stadionima Sv. Josipa Radnika i Sesvetske doline u Sesvetama nastupilo je sedam najboljih hrvatskih nogometnih klubova iz Europe.


Opširnije →

24 06.2018.

Pokrenuta još jedna mreža projekta „Korijeni“ – videokonferencijom spojeni najmlađi iz Borova naselja, Širokog Brijega i Dublina


Dana 23. lipnja 2018. godine održana je videokonferencija u sklopu projekta „Korijeni“ čiji je nositelj Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, a u kojoj su sudjelovali Osnovna škola Blago Zadro iz Borova Naselja, Druga osnovna škola Široki Brijeg te Hrvatska škola u Dublinu.


Opširnije →

22 06.2018.

Odluka o dodjeli financijskih sredstava hrvatske nacionalne manjine za 2018. godinu


Temeljem provedenog Javnog natječaja za prijavu programa i projekata udruga, ustanova i organizacija hrvatske nacionalne manjine u svrhu ostvarenja financijske potpore za 2018. godinu, objavljenog na službenoj mrežnoj stranici Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, 15. ožujka 2018. godine, i prijedloga Povjerenstva Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske za dodjelu financijske potpore Hrvatima izvan Republike Hrvatske, donijeta je Odluka o dodjeli financijskih sredstava programima i projektima udruga, ustanova i organizacija hrvatske nacionalne manjine za 2018. godinu.


Opširnije →

20 06.2018.

Održana tematska sjednica „Održivi ostanak i povratak hrvatskih prognanika i izbjeglica u Bosni i Hercegovini s posebnim naglaskom na entitet Republika Srpska“


U Hrvatskom saboru je u srijedu, 20.lipnja 2018., održana tematska sjednica Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske s temom: „Održivi ostanak i povratak hrvatskih prognanika i izbjeglica u Bosni i Hercegovini s posebnim naglaskom na entitet Republika Srpska“ " na kojoj je sudjelovao i Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH.


Opširnije →

19 06.2018.

Državni tajnik Zvonko Milas održao sastanak s predstavnicima Hrvata u Makedoniji i s biskupom Skopske biskupije


Tijekom službenog posjeta Republici Makedoniji, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Zvonko Milas, održao je sastanak s predstavnicima hrvatske zajednice u prostorijama Zajednice Hrvata Republike Makedonije u ponedjeljak 18. lipnja 2018. Izaslanstvo Republike Hrvatske pozdravila je predsjednica ZHRM-a, gđa Nevenka Kostovska te je ukratko izložila rad i djelovanje Zajednice. Sastanku su nazočili predstavnici ogranaka ZHRM-a i udruga Hrvata u Makedoniji. U razgovoru s državnim tajnikom istaknuli su aktualnosti kao i brojne probleme s kojima se zajednica susreće, a koji se odnose na neriješen status Hrvata u Makedoniji i financijske poteškoće pri osiguravanju osnovnih uvjeta rada.


Opširnije →

Kontakt


Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Trg hrvatskih velikana 6
10000 Zagreb

E: press@hrvatiizvanrh.hr
E: ured@hrvatiizvanrh.hr

Radno vrijeme Državnog ureda:
od ponedjeljka do petka
od 8:30 do 16:30 sati

Uredovno radno vrijeme:
za rad sa strankama:
od ponedjeljka do petka
od 9:00 do 15:00 sati