REPUBLIKA HRVATSKA

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Kontakti | Mapa weba | English

Kontakti | English

18 12.2018.

Održana četvrta sjednica Vijeća za učenje i poučavanje hrvatskoga kao drugoga, stranog i nasljednog jezika


U ponedjeljak 17. prosinca 2018., u prostorijama Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske održana je četvrta sjednica Vijeća za učenje i poučavanje hrvatskoga kao drugoga, stranog i nasljednog jezika.

Državni tajnik i predsjednik Vijeća Zvonko Milas otvorio je sjednicu, zahvalio članovima na dosadašnjem radu te zahvalio pomoćnici ministrice znanosti i obrazovanja izv. prof. dr. sc. Ivani Franić i pomoćnici ministrice kulture doc. dr. sc. Ivi Hraste Sočo na dolasku i sudjelovanju na četvrtoj sjednici. Na prvom dijelu sjednice državni tajnik i članovi Vijeća podijelili su informacije o aktualnostima te projektima svojih institucija koji su ostvareni tijekom 2018. godine.

Sukladno zaključcima s prethodne sjednice, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske pripremio je Nacrt Strategije očuvanja, učenja, poučavanja i promicanja hrvatskoga jezika izvan Republike Hrvatske koji je bio tema rasprave u sklopu koje su članovi Vijeća iznijeli svoje prijedloge, definirali načela i ciljeve iste te istaknuli vrijednosti učenja i poučavanja hrvatskoga jezika izvan Republike Hrvatske na kojima će se temeljiti Strategija.

Iduća sjednica planira se održati u ožujku 2019. godine, a do tada će članovi podijeljeni u radne skupine, sukladno svojoj struci i nadležnostima, pripremiti sadržaje koji će se unijeti u pripremljeni Nacrt Strategije.

Pogledaj galeriju →

Kontakt


Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Trg hrvatskih velikana 6
10000 Zagreb

E: press@hrvatiizvanrh.hr
E: ured@hrvatiizvanrh.hr

Radno vrijeme Državnog ureda:
od ponedjeljka do petka
od 8:30 do 16:30 sati

Uredovno radno vrijeme:
za rad sa strankama:
od ponedjeljka do petka
od 9:00 do 15:00 sati