REPUBLIKA HRVATSKA

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Kontakti | Mapa weba | English

Kontakti | English

30 11.2018.

Održano stručno usavršavanje nastavnika hrvatskog jezika i knjiženosti u Zapadno hercegovačkoj županiji


-

U cilju jačanja ljudskih i profesionalnih kapaciteta hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, u organizaciji Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, JU Zavod za odgoj i obrazovanje te uz potporu Agencije za odgoj i obrazovanje Republike Hrvatske u Širokom Brijegu je održana stručna edukacija za nastavnike hrvatskog jezika i književnosti iz osnovnih i srednjih škola Zapadno hercegovačke županije na temu: „Analiza složenosti književnog teksta“.

Stručna edukacija uključivala je predavanje i pedagošku radionicu koje su vodili dr.sc. Srećko Listeš, viši savjetnik za hrvatski jezik Agencije za odgoj i obrazovanje iz Splita, voditeljica Županijskog vijeća za grad Split, Nataša Botica, prof., Silvana Bampa-Listeš, prof. i Dragana Plosnić, prof.

Na edukaciji je sudjelovalo 65 nastavnika hrvatskog jezika i književnosti iz osnovnih i srednjih škola te gimnazija u Zapadno hercegovačkoj županiji. Slijedeća radionica na ovu temu biti će organizirana 7.prosinca 2018. u Tomislavgradu za nastavnike hrvatskog jezika i književnosti iz Herceg bosanske županije.

Napominjemo da je ovo prva u nizu stručnih edukacija koje će biti organizirane za učitelje, nastavnike i profesore u Bosni i Hercegovini. Stručno usavršavanje će pokrivati različite teme – od nastave informatike, povijesti do primjerice teme „Projekti Europske unije – nove inicijative u području učenja i poučavanja.

Kontakt


Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Trg hrvatskih velikana 6
10000 Zagreb

E: press@hrvatiizvanrh.hr
E: ured@hrvatiizvanrh.hr

Radno vrijeme Državnog ureda:
od ponedjeljka do petka
od 8:30 do 16:30 sati

Uredovno radno vrijeme:
za rad sa strankama:
od ponedjeljka do petka
od 9:00 do 15:00 sati