REPUBLIKA HRVATSKA

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Kontakti | Mapa weba | English

Kontakti | English

07 11.2018.

Najava: Savjet Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske


Druga sjednica 2. saziva Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske održava se od 10. do 11. studenoga u Šibeniku (Amadria park, Hotel Ivan).

Savjet Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske je savjetodavno tijelo Vlade koje pruža pomoć Vladi u kreiranju i provedbi politika, aktivnosti i programa u odnosu na Hrvate izvan Republike Hrvatske, a sastaje se najmanje jednom godišnje u Republici Hrvatskoj i raspravlja o provedbi Strategije i Zakona o odnosima Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske te drugim pitanjima od interesa za Hrvate izvan RH.

Ovogodišnja sjednica Savjeta započinje uvodnim obraćanjem državnog tajnika Zvonka Milasa i predsjednika Savjeta gospodina Ivana Grbešića u subotu, 10. studenoga s početkom u 9.00 sati.

Na sjednici će biti izložene teme koje se odnose na aktualne normativne aktivnosti, gospodarstvo, investicije i konkurentnost, prekograničnu suradnju i međunarodni kanal javne televizije, a po završetku radnog dijela sjednice u programu je odlazak u katedralu Sv. Jakova gdje će se članovi Savjeta susresti s gradonačelnikom grada Šibenika g. Burićem i župnikom don Krešom Matešom, nakon čega će uslijediti posjet samostanu, a u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku s početkom u 17.25 sati održat će se kratki prigodni program.

U nedjelju, 11. studenoga nastavlja se sjednica Savjeta predstavljanjem projekata Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i predstavljanjem aktivnosti vezanih uz unapređenje Strategije o odnosima Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske te izlaganjima potpredsjednika Savjeta.

Sjednica završava raspravom i usvajanjem zaključaka, a isto će se održati u vremenu od 12.50 do 14.00 sati.

Program

Kontakt


Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Trg hrvatskih velikana 6
10000 Zagreb

E: press@hrvatiizvanrh.hr
E: ured@hrvatiizvanrh.hr

Radno vrijeme Državnog ureda:
od ponedjeljka do petka
od 8:30 do 16:30 sati

Uredovno radno vrijeme:
za rad sa strankama:
od ponedjeljka do petka
od 9:00 do 15:00 sati