REPUBLIKA HRVATSKA

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Kontakti | Mapa weba | English

Kontakti | English

30 10.2018.

Održana Treća sjednica Povjerenstva za pitanje statusa Hrvata u Republici Sloveniji


U utorak, 30. listopada 2018. u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske održana je treća sjednica Povjerenstva za pitanje statusa Hrvata u Republici Sloveniji.

Na početku sjednice predsjednik Povjerenstva državni tajnik Zvonko Milas istaknuo je kako je osnivanje ovog Povjerenstva donijelo pozitivne pomake te se postojeće aktivnosti bolje koordiniraju, a jednako tako predlažu se i nove koje će u budućem radu još više jačati suradnju i zajedničko djelovanje, pri čemu je u fokusu primjereno definiranje položaja i statusa Hrvata u Sloveniji kao nacionalne manjine.

Predsjednik Saveza hrvatskih društava u Sloveniji Đanino Kutnjak izvijestio je prisutne o aktualnim događanjima u hrvatskoj zajednici, o ostvarenoj suradnji s njemačkom jezičnom zajednicom i objavljenoj knjizi Hrvati u Sloveniji.
Uz najvažnije pitanje statusa i položaja Hrvata, članovi Povjerenstva istaknuli su važnost očuvanja i razvijanja hrvatskoga identiteta, pri čemu su posebno važni obrazovanje i kultura.

Na kraju sjednice dogovoreni su konkretni predstojeći koraci cilj kojih je upoznavanje javnosti s položajem Hrvata u Republici Sloveniji i, u konačnici, ostvarivanje statusa nacionalne manjine.

Pogledaj galeriju →

Kontakt


Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Trg hrvatskih velikana 6
10000 Zagreb

E: press@hrvatiizvanrh.hr
E: ured@hrvatiizvanrh.hr

Radno vrijeme Državnog ureda:
od ponedjeljka do petka
od 8:30 do 16:30 sati

Uredovno radno vrijeme:
za rad sa strankama:
od ponedjeljka do petka
od 9:00 do 15:00 sati