REPUBLIKA HRVATSKA

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Kontakti | Mapa weba | English

Kontakti | English

04 07.2018.

Održana druga sjednica Povjerenstva za pitanje statusa Hrvata u Republici Sloveniji


U srijedu, 4. srpnja 2018., u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske održana je druga sjednica Povjerenstva za pitanje statusa Hrvata u Republici Sloveniji.

Predsjednik Povjerenstva državni tajnik Zvonko Milas rekao je kako je uvjeren da je osnivanje i rad Povjerenstva donijelo pozitivne pomake, bolje koordiniranje postojećih aktivnosti i intenzivniju komunikaciju nadležnih hrvatskih institucija s Hrvatima u Sloveniji. Predstavnik Hrvata iz Slovenije g. Marko Mandir izrazio je svoje zadovoljstvo osnivanjem Povjerenstva, zahvalio je na potpori hrvatskim institucijama te je istaknuo važnost dobivanja stručne pomoći u rješavanju pojedinih pitanja. Svi su se članovi Povjerenstva suglasili da treba intenzivirati komunikaciju te učiniti dodatne napore kako bi u dogledno vrijeme bili vidljivi konkretni pomaci u cilju rješavanja pitanja statusa Hrvata u Sloveniji.

Republika Slovenija, nakon održanih parlamentarnih izbora, trenutno je u procesu sastavljanja nove Vlade, nakon čega će se definirati sugovornici u procesima razgovora o priznanju statusa nacionalne manjine Hrvatima u Sloveniji. Ova sjednica pokazatelj je koliko je institucijama Republike Hrvatske važno zadržati kontinuitet međusobne komunikacije te kvalitetno definirati predstojeće korake, kako bismo u dogledno vrijeme ostvarili konkretne pomake u položaju i statusu Hrvata u Republici Sloveniji.

Pogledaj galeriju →

Kontakt


Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Trg hrvatskih velikana 6
10000 Zagreb

E: press@hrvatiizvanrh.hr
E: ured@hrvatiizvanrh.hr

Radno vrijeme Državnog ureda:
od ponedjeljka do petka
od 8:30 do 16:30 sati

Uredovno radno vrijeme:
za rad sa strankama:
od ponedjeljka do petka
od 9:00 do 15:00 sati