REPUBLIKA HRVATSKA

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Kontakti | Mapa weba | English

Kontakti | English

29 06.2018.

Treći hrvatski iseljenički kongres


Treći hrvatski iseljenički kongres pod nazivom “odlazak – ostanak – povratak”, održava se u Osijeku od 29. lipnja do 1. srpnja 2018. godine u organizaciji Centra za istraživanje hrvatskog iseljeništva.

Na kongresu sudjeluju znanstvenici i stručnjaci koji se bave temom proučavanja hrvatskog iseljeništva iz iseljeništva i domovine, ali i poslovni ljudi, povratnici u domovinu koji će predstaviti svoja osobna iskustva pri realizaciji projekata i poduzetničkih aktivnosti u Hrvatskoj.

Sudionicima kongresa obratio se državni tajnik Zvonko Milas koji je u svom pozdravnom govoru naglasio da je odnos Republike Hrvatske sa hrvatskim iseljeništvom višeslojan, dinamičan i dugovječan, utemeljen na međusobnom povjerenju, poštovanju i uzajamnosti. Milas je istaknuo da je novi pristup Republike Hrvatske prema hrvatskom iseljeništvu usmjeren na suradnju, na povezivanje, na jačanje hrvatskog identiteta diljem svijeta te poručio: „Samo na temelju te suradnje, samo na temelju obnove povjerenja, na temelju pozitivnih iskustava najhrabrijih koji su se vratili i uspjeli - može se dogoditi povratak kojem svi mi danas nazočni težimo, kojem jednoglasno teži ova Vlada i sve njezine institucije.“

Kongres je posvećen razlozima odselidbe i neatraktivnosti povratka u okviru kojega će se istodobno predstaviti istraživanja hrvatskih iseljenika i primjeri uspješnih poslovnih ljudi te potencijali ulaganja u hrvatsko gospodarstvo.

Kontakt


Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Trg hrvatskih velikana 6
10000 Zagreb

E: press@hrvatiizvanrh.hr
E: ured@hrvatiizvanrh.hr

Radno vrijeme Državnog ureda:
od ponedjeljka do petka
od 8:30 do 16:30 sati

Uredovno radno vrijeme:
za rad sa strankama:
od ponedjeljka do petka
od 9:00 do 15:00 sati