REPUBLIKA HRVATSKA

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Kontakti | Mapa weba | English

Kontakti | English

05 06.2018.

DRŽAVNI TAJNIK MILAS PRIMIO NOVE HRVATSKE DRŽAVLJANKE I DRŽAVLJANE IZ KANADE I JUŽNE AMERIKE


Povodom primitka u hrvatsko državljanstvo, u utorak, 5. lipnja 2018., Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske primio je nove hrvatske državljane i državljanke, stipendiste Ureda – programa učenja „Ponosni smo na sve vas što s puno ljubavi njegujete i čuvate svoj hrvatski identitet u svijet, no još nas više raduje kada tu ljubav te stečeno znanje odlučite ugrađivati u bolju budućnost naše zajedničke domovine“, poručio je državni tajnik Milas.

Državni tajnik Milas primio je nove hrvatske državljanke i državljane koji su sretni i ponosni zbog stjecanja državljanstva.
Povodom primitka u hrvatsko državljanstvo, u utorak, 5. lipnja 2018., Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske primio je nove hrvatske državljane i državljanke, stipendiste Ureda – programa učenja hrvatskoga jezika na Filozofskom Fakultetu u Zagrebu, Splitu i Rijeci, ujedno potomke hrvatskih iseljenika ali i državljanku bez hrvatskog podrijetla kojeg ima njen suprug.
Državljanstvo su dobili Ivan Čosić iz Kanade sa završenim studijem Međunarodnih odnosa te posljediplomskim studijem francuskog jezika. Čosić živi i radi na relaciji Zagreb-Toronto, a osnivač je projekta „Ljeto in Croatia“ te dobitnik nagrade prestižnog časopisa „Travel and leisure“ kao jedan od deset najboljih promotora u svijetu za Europu, a jedini za Hrvatsku. Također, državljanstvo su dobili Skrapec Lygia iz Brazila koja hrvatsko podrijetlo ima po ocu, ekonomistica je s iskazanim interesom za turizam temeljen na hrvatsko-brazilskoj suradnji, te Iurman Maximiliano Javier iz Argentine koji hrvatsko podrijetlo ima po očevim roditeljima iz Istre, sada živi u Splitu a kao stipendist Središnjeg državnog ureda pohađa tečaj hrvatskog jezika „Croaticum“. Po zanimanju je ekonomist sa završenim studijem turizma. Quiroga Mabel Esther je iz Argentine i nema hrvatsko podrijetlo, ali ima ga njezin suprug podrijetlom hvaranin. Quiroga Mabel Esther u Zagrebu je od kraja veljače 2018. godine gdje kao stipendistica Središnjeg državnog ureda pohađa tečaj hrvatskog jezika „Croaticum“, po zanimanju novinarka koja se bavi fotografijom i filmom a interes iskazuje za hrvatski jezik i kulturu.
„Hrvatska je prelijepa i sigurna zemlja u kojoj želimo ostati živjeti i raditi te tu ostvariti sve svoje snove i potencijale“, istaknuli su svi novi hrvatski državljani i državljanke.
Čestitajući novim državljanima, državni tajnik Milas izrazio je zadovoljstvo njihovom odlukom o povratku u zemlju svojih predaka. „Ponosni smo na sve vas što s puno ljubavi njegujete i čuvate svoj hrvatski identitet u svijet, no još nas više raduje kada tu ljubav te stečeno znanje odlučite ugrađivati u bolju budućnost naše zajedničke domovine“, poručio je državni tajnik Milas.

Kontakt


Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Trg hrvatskih velikana 6
10000 Zagreb

E: press@hrvatiizvanrh.hr
E: ured@hrvatiizvanrh.hr

Radno vrijeme Državnog ureda:
od ponedjeljka do petka
od 8:30 do 16:30 sati

Uredovno radno vrijeme:
za rad sa strankama:
od ponedjeljka do petka
od 9:00 do 15:00 sati