REPUBLIKA HRVATSKA

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Kontakti | Mapa weba | English

Kontakti | English

29 05.2018.

Državni tajnik Milas uručio ugovore o dodjeli studentskih stipendija za Hrvate izvan Republike Hrvatske


-

U utorak 29.svibnja 2018., u prostorijama Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske organizirano je potpisivanje Ugovora o dodjeli stipendija studentima – pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske koji studiraju na Sveučilištu u Zagrebu.

Čestitajući dobitnicima stipendija, Zvonko Milas, državni tajnik je naglasio kako je jedan od najboljih načina jačanja zajednice i njezinog prosperiteta - ulaganje u znanje jer znanje donosi napredak - bolje sutra. „Isto tako, jačanje pojedinca, kroz izoštravanje njegovih sposobnosti, stručnosti, obrazovanja i intelektualnog kapaciteta - jača i zajednicu. Pojedinci sa snažnim vizijama i vjernom pripadnošću svojoj zajednici, svom narodu, čine jaku zajednicu spremnu za promjene, spremnu na odvažnost - zajednicu koja je spremna nositi se sa svim neizvjesnostima i izazovima koje donosi sutra. Stoga sam siguran da ćete vlastitim razvojem, razvojem svojih osobnih i jednog dana profesionalnih sposobnosti, biti u mogućnosti unapređivati svoje zajednice, svoj zavičaj - što će u suštini biti najplemenitiji i najzahvalniji zadatak s kojim ćete se susresti“- poručio je Milas.

Podsjećamo da je temeljem provedenog Javnog natječaja za dodjelu stipendija studentima - pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske - za akademsku godinu 2017./2018., Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske dodijelio 502 stipendije za akademsku godinu 2017./2018., od čega 101 stipendija za studij u Republici Hrvatskoj i 401 stipendija za studij u Bosni i Hercegovini. Iznos mjesečne stipendije je 700,00 kuna a dodjeljuje se za razdoblje od 10 mjeseci.

Kontakt


Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Trg hrvatskih velikana 6
10000 Zagreb

E: press@hrvatiizvanrh.hr
E: ured@hrvatiizvanrh.hr

Radno vrijeme Državnog ureda:
od ponedjeljka do petka
od 8:30 do 16:30 sati

Uredovno radno vrijeme:
za rad sa strankama:
od ponedjeljka do petka
od 9:00 do 15:00 sati