REPUBLIKA HRVATSKA

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Kontakti | Mapa weba | English

Kontakti | English

12 04.2018.

Učenici pripadnici hrvatske manjine u Rumunjskoj u posjetu Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske


Državni tajnik Zvonko Milas primio je u četvrtak, 12. travnja 2018., učenike, pripadnike hrvatske nacionalne manjine u Rumunjskoj.

Državni tajnik Zvonko Milas primio je u četvrtak, 12. travnja 2018., učenike, pripadnike hrvatske nacionalne manjine u Rumunjskoj, koji su u Hrvatsku stigli u pratnji profesora Petra Hategana. Učenici se nalaze u posjetu Osnovnoj školi „Dr. Ivan Merz“ u Zagrebu, u okviru projekta „Prijateljstvom protiv različitosti“.

Cilj projekta je suradnja između hrvatskih škola u Karaševu i OŠ „Dr. Ivan Merz“, kao poticaj razvoja socijalnih vještina i učeničkih kompetencija te prihvaćanje različitih kultura.Između ostalog, tijekom svog boravka u matičnoj domovini, učenici su se upoznali s kulturnim i povijesnim znamenitostima Zagreba, posjetili su Hrvatsko zagorje te aktivno sudjelovali u nastavi. Dogovoren je i uzvratni posjet škola te će zagrebački učenici, s v.d. ravnateljem škole Juricom Šperandom posjetiti hrvatske učenike u Rumunjskoj.

Državni tajnik Milas pozdravio je ovakav vid suradnje ističući važnost približavanja Hrvatske djeci te uspostavljanje veza Republike Hrvatske s pripadnicima hrvatske manjine u Rumunjskoj. Središnji državni ured podržava ovakvu suradnju škola jer se međusobno upoznaju učenici, pripadnici hrvatskog naroda, koji žive i odrastaju u različitim državama.

Pogledaj galeriju →

Kontakt


Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Trg hrvatskih velikana 6
10000 Zagreb

E: press@hrvatiizvanrh.hr
E: ured@hrvatiizvanrh.hr

Radno vrijeme Državnog ureda:
od ponedjeljka do petka
od 8:30 do 16:30 sati

Uredovno radno vrijeme:
za rad sa strankama:
od ponedjeljka do petka
od 9:00 do 15:00 sati