REPUBLIKA HRVATSKA

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Kontakti | Mapa weba | English

Kontakti | English

13 04.2018.

Potpisan Sporazum o Suradnji: jačanje gospodarske suradnje zajednički je interes Hrvatske i BiH


U utorak 10.travnja 2018., u Mostaru, u sklopu Mostarskog sajma potpisan je Sporazum o suradnji Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Hrvatske gospodarske komore i Gospodarske komore Federacije BiH.

U utorak 10.travnja 2018., u Mostaru, u sklopu Mostarskog sajma potpisan je Sporazum o suradnji Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Hrvatske gospodarske komore i Gospodarske komore Federacije BiH kojem je nazočio i Andrej Plenković, predsjednik Vlade Republike Hrvatske
„Hrvati u BiH kao lideri u mnogim područjima života ove zemlje mogu biti i jesu dobra poveznica u unapređenju i jačanju gospodarske suradnje dviju prijateljskih zemalja. Središnji državni ured za Hrvate izvan RH pružat će potporu povezivanju hrvatskih poduzetnika, ne samo u Hrvatskoj i BH, već i cijelom svijetu“, poručio je Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH.
„Poboljšanje poslovnog okruženja i jačanje gospodarske suradnje zajednički je interes Hrvatske i BiH. Stoga ćemo kroz naše komorske sustave raditi na daljnjem poboljšanju bilateralnih odnosa, a ovaj Sporazum važan je korak u tom smjeru“, kazao je predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović prilikom potpisivanja
„Naša odlična suradnja s HGK traje već odavno, a kako kod nas posluje dosta hrvatskih firmi one sada kroz suradnju sa Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan RH mogu dobiti pomoć i aplicirati na sve projekte i natječaje koje taj ured provodi. Nadam se da će iz potpisa ovog okvirnog Sporazuma proizaći još puno konkretnih ugovora naših gospodarstvenika na oba tržišta“, istaknuo je Marko Šantić, potpredsjednik Gospodarske komore Federacije BiH.
Sporazum je potpisan u sklopu otvaranja Mostarskog sama gospodarstva koji se održava od 10. do 14. travnja i okuplja preko 700 izlagača iz 20-ak država svijeta. Procjenjuje se da će da će sajam posjetiti preko 50.000 posjetitelja.

Kontakt


Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Trg hrvatskih velikana 6
10000 Zagreb

E: press@hrvatiizvanrh.hr
E: ured@hrvatiizvanrh.hr

Radno vrijeme Državnog ureda:
od ponedjeljka do petka
od 8:30 do 16:30 sati

Uredovno radno vrijeme:
za rad sa strankama:
od ponedjeljka do petka
od 9:00 do 15:00 sati