REPUBLIKA HRVATSKA

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Kontakti | Mapa weba | English

Kontakti | English

02 03.2018.

Državni tajnik MIlas primio novu hrvatsku državljanku - Marie Anne Perez Chocano iz Perua sa obitelji


-

Povodom primitka u hrvatsko državljanstvo, u petak, 2.ožujka 2018., Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske primio je Frances Marie Anne Perez Chocano iz Perua sa obitelji.

„ Od srca vam se zahvaljujem na svemu. Bez potpore Ureda sve bi išlo putno teže“ – izjavila je Perez Chocano, koja je izrazila želju ostati živjeti i raditi u Republici Hrvatskoj.

Čestitajući joj, državni tajnik Milas je izrazio uvjerenje kako su, uz veliku ljubav koju osjeća za domovinu svojih predaka te, uz stečeno državljanstvo ali i znanje hrvatskog jezika, stvoreni preduvjeti za ostanak te da će svoje znanje i sposobnosti, iz područja poduzetništva i administracije, uložiti u izgradnju svoje, ali i bolje budućnosti naše zajedničke domovine – Republike Hrvatske.

Napominjemo kako je Frances Marie Anne Perez Chocano posljednjih pol godine boravila u Hrvatskoj gdje je, zahvaljujući stipendiji Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, učila hrvatski jezik. Porijeklom je s otoka Brača (Milna).

Kontakt


Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Trg hrvatskih velikana 6
10000 Zagreb

E: press@hrvatiizvanrh.hr
E: ured@hrvatiizvanrh.hr

Radno vrijeme Državnog ureda:
od ponedjeljka do petka
od 8:30 do 16:30 sati

Uredovno radno vrijeme:
za rad sa strankama:
od ponedjeljka do petka
od 9:00 do 15:00 sati