REPUBLIKA HRVATSKA

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Kontakti | Mapa weba | English

Kontakti | English

03 02.2018.

Održana 16. Ričička noć


-

3. veljače 2018. godine
U Heusenstammu kod Frankfurta 3. veljače 2018. godine održana je 16. Ričička noć na kojoj je sudjelovao veliki broj Ričičana, Hrvata iz Imotske krajine te brojni prijatelji iz Frankfurta i drugih njemačkih gradova. Događaj humanitarnog karaktera je pod supokroviteljstvom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske organizirala Zavičajna udruga sveti Ivan Ričice iz Frankfurta, na čelu s predsjednikom Jakovom Budmirom.

Događaju su prisustvovali i brojni visoki uzvanici iz Hrvatske i Njemačke, potpredsjednik Hrvatskoga sabora Milijan Brkić, ministar rada i mirovinskoga sustava mr. sc. Marko Pavić i predsjednik Odbora za vanjsku politiku dr. sc. Miro Kovač. Tu su bili i novi hrvatski veleposlanik u Berlinu dr. sc. Gordan Grlić-Radman, generalni konzul Vladimir Duvnjak iz Frankfurta, generalni konzul doc. dr. sc. Ivan Bulić iz Düsseldorfa, vice-konzul Ivan Sablić iz Stuttgarta te konzul Tihomir Kujundžić i konzulica Marica Jukić iz Frankfurta, dok su među njemačkim uzvanicima bili glavni tajnik CDU-a Hessen Manfred Pentz te Jumas Medoff, predsjednik Vijeća stranaca grada Frankfurta. Ispred Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske sudjelovali su Draženka Arar, savjetnica s posebnim položajem za pitanja hrvatskog iseljeništva i Danijel Štula, voditelj Službe za provedbu i nadzor natječaja i projekata Hrvata izvan Republike Hrvatske.

Savjetnica je u ime Središnjeg državnog ureda u pozdravnom govoru uputila čestitke i zahvalu Zavičajnoj udruzi sveti Ivan Ričice koja već 16. godinu zaredom okuplja i povezuje Hrvate iz iseljeništva i domovine naglasivši da upravo ovakva okupljanja jasno pokazuju svu ljubav koju gajimo prema očuvanju naših zajedničkih korijena, čuvajući i njegujući tradiciju i običaje kako Dalmatinske zagore tako i cijele Hrvatske.

Kontakt


Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Trg hrvatskih velikana 6
10000 Zagreb

E: press@hrvatiizvanrh.hr
E: ured@hrvatiizvanrh.hr

Radno vrijeme Državnog ureda:
od ponedjeljka do petka
od 8:30 do 16:30 sati

Uredovno radno vrijeme:
za rad sa strankama:
od ponedjeljka do petka
od 9:00 do 15:00 sati