REPUBLIKA HRVATSKA

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Kontakti | Mapa weba | English

Kontakti | English

05 12.2017.

Održan sastanak s argenetinskim veleposlanikom za Hrvatsku, BiH i Mađarsku


-

U Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske zamjenica državnog tajnika Ivana Perkušić održala je sastanak s argentinskim veleposlanikom za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Mađarsku, sa sjedištem u Budimpešti, gospodinom Maximillianom Gregorijom Cernadasom.

Na sastanku se razgovaralo o argentinsko – hrvatskim odnosima i sličnostima naših naroda, otvorenosti argentinske kulture prema migracijama i značajnim Hrvatima u prošlosti i sadašnjosti Argentine. Nj. E. Cernadas istaknuo je da se susreo s predstavnicima niza institucija tijekom svog boravka u Zagrebu, a u svrhu jačanja hrvatsko – argentinskih odnosa. Pritom je naglasio potencijal i vrijednost brojne hrvatske zajednice u Argentini.

Zamjenica Perkušić se složila da je brojnost Hrvata u Argentini i njihova zastupljenost u svim sferama društvenog života Argentine sjajna platforma za jačanje međusobnih odnosa dviju država te je naglasila kako Ured tome pruža punu podršku, kao što pruža i pomoć u integraciji u hrvatsko društvo brojnim Hrvatima iz Argentine koji su se uselili u Hrvatsku.

Kontakt


Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Trg hrvatskih velikana 6
10000 Zagreb

E: press@hrvatiizvanrh.hr
E: ured@hrvatiizvanrh.hr

Radno vrijeme Državnog ureda:
od ponedjeljka do petka
od 8:30 do 16:30 sati

Uredovno radno vrijeme:
za rad sa strankama:
od ponedjeljka do petka
od 9:00 do 15:00 sati