REPUBLIKA HRVATSKA

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Kontakti | Mapa weba | English

Kontakti | English

17 11.2017.

Državni tajnik Milas primio predstavnike Hrvata iz Crne Gore


-

U četvrtak, 16. studenog 2017. godine, g. Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske održao je sastanak s gospođom Marijom Vučinović ministricom bez portfelja u Vladi Crne Gore, ujedno i predsjednicom Hrvatske građanske inicijative i gospodinom Zvonkom Dekovićem, predsjednikom Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore.

Ministrica Vučinović, ukratko je predstavila djelovanje Hrvatske građanske inicijative koja svojim odgovornim političkim djelovanjem, preko svojih predstavnika u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti doprinosi stvaranju kvalitetnijih uvjeta za život hrvatske zajednice, kao i osvještavanu i njegovanju hrvatske kulture, tradicije i nacionalne pripadnosti.

Ministrica Vučinović i gospodin Deković ujedno su izvijestili državnog tajnika o brojnim aktualnostima u hrvatskoj zajednici u Crnoj Gori, istaknuvši kao jednu od značajnijih aktivnosti, znanstveno-stručni skup „Demografske promjene i kulturna baština Hrvata Boke kotorske“ koji se održao u listopadu na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu te u Boki kotorskoj, Tivtu i Kotoru. Proučavajući demografske promjene bokeljskih Hrvata kroz povijest, izlagači ovog skupa istaknuli su neupitan utjecaj hrvatske kulturne baštinu u Boki kotorskoj. Državni tajnik Milas pozdravio je ovu inicijativu naglasivši kako ovakvi skupovi osnažuju hrvatsku manjinsku zajednicu i djeluju na očuvanje kulturne baštine.

Državni tajnik se zahvalio ministrici Vučinović i gospodinu Dekoviću na svemu što čine za Hrvate u Crnoj Gori, kao i na njihovom pozivu te naglasio kako će svakako nastojati posjetiti hrvatsku zajednicu u Boki kotorskoj, a da će Središnji državni za Hrvate izvan Republike Hrvatske i dalje davati snažnu potporu svim aktivnostima koje vode očuvanju i razvijanju hrvatskoga identiteta naših sunarodnjaka koji žive u Crnoj Gori.

Kontakt


Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Trg hrvatskih velikana 6
10000 Zagreb

E: press@hrvatiizvanrh.hr
E: ured@hrvatiizvanrh.hr

Radno vrijeme Državnog ureda:
od ponedjeljka do petka
od 8:30 do 16:30 sati

Uredovno radno vrijeme:
za rad sa strankama:
od ponedjeljka do petka
od 9:00 do 15:00 sati