REPUBLIKA HRVATSKA

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Kontakti | Mapa weba | English

Kontakti | English

26 10.2017.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sa biskupom Franjom Komaricom


-

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sastao se danas u Banskim dvorima s banjolučkim biskupom Franjom Komaricom.

Sastanku su nazočili potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas i generalni konzul Republike Hrvatske u Banja Luci Zlatko Kramarić.

Razgovarali su o položaju Hrvata u Bosni i Hercegovini, a posebno o položaju Hrvata u Republici Srpskoj. Istaknuto je da Hrvatska, posebno putem Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, skrbi za Hrvate u Republici Srpskoj kroz brojne projekte poput potpore izdavanju knjige o masakru nad Hrvatima na Briševu, u izdanju Europske akademije banjolučke biskupije, izgradnji i opremi Caritasovog vrtića u Banja Luci, potpore radu Opće gimnazije Katoličkog školskog centra „Ivan Merz“ u Banja Luci te uređenju knjižnice trapističke opatije Marija Zvijezda. Naglašeno da su u zadnje dvije godine sredstva potpore Hrvatima u Republici Srpskoj povećana u stopostotnom iznosu.

Predsjednik Vlade naglasio je da je jednakopravnost triju konstitutivnih naroda, Hrvata, Bošnjaka i Srba, glavni preduvjet za funkcionalnost i stabilnost Bosne i Hercegovine.

Kontakt


Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Trg hrvatskih velikana 6
10000 Zagreb

E: press@hrvatiizvanrh.hr
E: ured@hrvatiizvanrh.hr

Radno vrijeme Državnog ureda:
od ponedjeljka do petka
od 8:30 do 16:30 sati

Uredovno radno vrijeme:
za rad sa strankama:
od ponedjeljka do petka
od 9:00 do 15:00 sati