REPUBLIKA HRVATSKA

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Kontakti | Mapa weba | English

Kontakti | English

05 09.2017.

Franjevački samostan u Širokom Brijegu pridonosi njegovanju hrvatskog identiteta u BiH


-

Dvodnevni posjet Bosni i Hercegovini predsjednik Vlade Republike Hrvatske nastavio je u Širokom Brijegu, gdje je posjetio Franjevački samostan i obišao Franjevačku galeriju, koja posjeduje preko 1500 umjetnina, od slika starih majstora, preko klasika i majstora hrvatske moderne do suvremenih slika i skulptura.

Zahvalio je gvardijanu fra Tomislavu Puljiću na prigodi da vidi što sve Vlada Republike Hrvatske podupire sredstvima Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH u Franjevačkom samostanu u Širokom Brijegu.
Za rekonstrukciju zgrade „Sjemeništa“, s osnovnim sadržajem knjižnice i muzeja, izdvojeno je 1.900.000,00 kuna od 2013. godine, a za projekte u Širokom Brijegu ukupno je 2016. i 2017. izdvojeno 2.096.000,00 kuna.

„Smatram da će ovaj krasni duhovno-kulturni i edukativni centar pridonijeti njegovanju hrvatskoga identiteta u Bosni i Hercegovini“, istaknuo je.

„Mislim da je izuzetno dobro kada predsjednik Vlade u manje od godinu dana boravi sedam puta u Bosni i Hercegovini jer to onda znači našu podršku boljem razumijevanju i rješavanju otvorenih pitanja, a prije svega potporu Bosni i Hercegovini na europskom putu“, istaknuo je.

Predsjednik Vlade potom se sastao s gradonačelnikom Grada Širokog Brijega Mirom Kraljevićem.

Kontakt


Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Trg hrvatskih velikana 6
10000 Zagreb

E: press@hrvatiizvanrh.hr
E: ured@hrvatiizvanrh.hr

Radno vrijeme Državnog ureda:
od ponedjeljka do petka
od 8:30 do 16:30 sati

Uredovno radno vrijeme:
za rad sa strankama:
od ponedjeljka do petka
od 9:00 do 15:00 sati