REPUBLIKA HRVATSKA

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Kontakti | Mapa weba | English

Kontakti | English

03 07.2017.

Održan sastanak s predstavnicima Saveza hrvatskih društava u Sloveniji


-

U ponedjeljak 3.srpnja, Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske održao je radni sastanak u Ljubljani s predstavnicima Saveza hrvatskih društava u Sloveniji.

Na sastanku se razgovaralo o potpori hrvatskoj zajednici u Sloveniji na njezinom putu ka priznanju statusa nacionalne manjine, obrazovanju na hrvatskom jeziku te pripremi i provođenju projekata i programa hrvatskih društava unutar SHDS-a.

Đanino Kutnjak, predsjednik SHDS upoznao je državnog tajnika Milasa s aktualnim inicijativama koji su dovele do značajnog pomaka u priznavanju pravnoga statusnoga položaja Hrvata u Sloveniji.

Državni tajnik Milas pohvalio je napore Saveza hrvatskih društava u Sloveniji u očuvanju svog nacionalnog identiteta te ukazao na punu potporu Republike Hrvatske u nastojanju ostvarivanja statusa hrvatske nacionalne manjine, što svakako spada u prioritetno područje rada Ureda.

Na sastanku se razgovaralo i o ostalim važnim događanjima u hrvatskoj zajednici u Sloveniji: obrazovanju na materinskom jeziku neophodnom za mlade hrvatske naraštaje te o programima i projektima koji se provode.

Savez hrvatskih društava u Sloveniji čine: Hrvatsko kulturno društvo Pomurje-Lendava, Hrvatsko kulturno društvo Međimurje-Ljubljana, Hrvatsko kulturno društvo Maribor, Hrvatsko društvo Ljubljana, Kulturno društvo Međimurje-Velenje, Hrvatska kulturna udruga Novo mesto, Hrvatsko kulturno umjetničko društvo – Komušina, Škofja Loka, Hrvatsko kulturno umjetničko, prosvjetno i športsko društvo „Istra“ Piran, Društvo hrvatskih srudenata u Sloveniji., Međimursko folklorno društvo Ljubljana.

Kontakt


Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Trg hrvatskih velikana 6
10000 Zagreb

E: press@hrvatiizvanrh.hr
E: ured@hrvatiizvanrh.hr

Radno vrijeme Državnog ureda:
od ponedjeljka do petka
od 8:30 do 16:30 sati

Uredovno radno vrijeme:
za rad sa strankama:
od ponedjeljka do petka
od 9:00 do 15:00 sati