REPUBLIKA HRVATSKA

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Kontakti | Mapa weba | English

Kontakti | English

23 03.2017.

Održan sastanak s predsjednikom vlade i načelnicima općina u Županiji Posavskoj


-

U srijedu 22.ožujka u Orašju, Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske sastao se s Marijanom Klaićem, predsjednikom Vlade Županije Posavske, Josom Markovićem, predsjednikom Skupštine županije Posavske, Stankom Vincetićem, načelnikom općine Orašje, Jakovom Ivankovićem, načelnikom općine Odžak, Mariom Jurkićem, načelnikom općine Domaljevac Šamac, Đurom Topićem, predsjednikom županijske organizacije HDZ-a BiH Posavina te Mariom Jurićem, gvardijanom franjevačkog samostana u Tolisi.

Predsjednik vlade Županije Posavske i čelnici općina su upoznali državnog tajnika Milasa s aktualnim stanjem te s potrebama ali i poteškoćama s kojima se suočavaju u naporima da svojim sumještanima osiguraju kvalitetnije uvjete života odnosno kako bi osigurali ostanak Hrvata u Posavini.

Na sastanku se razgovaralo i o mogućnostima suradnje između Županije Posavske i općina u ovom dijelu Bosne i Hercegovine s Republikom Hrvatskom posebice u području gospodarstva te u projektima prekogranične suradnje u okviru EU fondova.

Državni tajnik Milas je naglasio kako će Vlada Republike Hrvatske nastaviti pružati još snažniju potporu održivom ostanku Hrvata u BiH i Županiji Posavskoj te će u skladu s tim i poduzimati konkretne mjere i korake. „ Prostor za suradnju u svim područjima postoji – od kulture do gospodarstva. Na nama svima je odgovornost da osmišljavamo, kreiramo i zajednički provodimo konkretne projekte koji će doprinositi unapređenju kvalitete života Hrvata ovog kraja“ poručio je državni tajnik Milas.

Domaćin sastanka u Orašju, predsjednik vlade Marijan Klaić zahvalio je državnom tajniku i Vladi Republike Hrvatske na dosadašnjoj potpori te izrazio uvjerenje kako će i u slijedećem razdoblju ta suradnja biti još kvalitetnija i na dobrobit Hrvata u Županiji Posavskoj te cijeloj Bosni i Hercegovini.

Kontakt


Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Trg hrvatskih velikana 6
10000 Zagreb

E: press@hrvatiizvanrh.hr
E: ured@hrvatiizvanrh.hr

Radno vrijeme Državnog ureda:
od ponedjeljka do petka
od 8:30 do 16:30 sati

Uredovno radno vrijeme:
za rad sa strankama:
od ponedjeljka do petka
od 9:00 do 15:00 sati