REPUBLIKA HRVATSKA

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Kontakti | Mapa weba | English

Kontakti | English

09 03.2017.

Uručene nagrade “Utjecajne hrvatske žene”


-

U srijedu, 8.ožujka, na svečanosti u povodu Međunarodnog dana žena u Zagrebu, Croatian Women’s Network/Mreža hrvatskih žena sa sjedištem u Torontu, dodijelila je prestižne nagrade “Utjecajne hrvatske žene” i “Buduće liderice” Hrvaticama i ženama hrvatskoga podrijetla iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Italije, Belgije, Austrije, Njemačke, Sjedinjenih Američkih Država i Južne Amerike.

Čestitajući dobitnicama, Zvonko Milas, državni tajnik u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske je naglasio kako su na ovogodišnjoj Konferenciji istaknuta postignuća i zasluge hrvatskih žena svih generacija, različitih interesa, žena koje žive u različitim državama diljem svijeta „Raduje me što smo se zajedno okupili u zajedničkoj nam domovini - voljenoj nam Hrvatskoj“ rekao je državni tajnik Milas i dodao „Jedna od osnovnih zadaća Središnjeg državnog ureda je očuvanje hrvatske kulture, tradicije i baštine, jačanje našeg identiteta i snaženje naših međusobnih veza. Mnogi naši projekti realizirani su upravo zahvaljujući trudu i predanosti žena, naše hrvatske zajednice diljem svijeta ponajprije počivaju na požrtvovnosti Hrvatica koje nesebičnom ljubavlju čuvaju i pronose hrvatske vrijednosti. Vjerujem da ćete se i nadalje nesebično truditi, promicati izvrsnost i biti na ponos svojim obiteljima, prijateljima i svojoj domovini.“

Osnivačica Mreže hrvatskih žena i utemeljiteljica nagrade ’’Utjecajne hrvatske žene’’, Caroline Spivak je naglasila da je cilj dodjele nagrada podići svijest društva o angažiranosti, inovativnosti i utjecaju žena hrvatskog podrijetla „One svojim uspjesima i postignućima nadahnjuju i predstavljaju veliki potencijal u zemljama u kojima žive i predivna su poruka svijetu o Hrvatskoj i Hrvatima”, kazala je Spivak.

Prvi put Mreža hrvatskih žena dodijelila je i počasnu nagradu ”Friends of Croatia” dr. Esther Gitman zbog iznimnih zasluga u promicanju istine o životu i djelovanju blaženog kardinala Alojzija Stepinca

Na svečanosti su bili i hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, v.d. ravnateljice Hrvatske Matice iseljenika Mirjana Piskulić i brojni drugi.

Mreža hrvatskih žena organizirala je i međunarodnu konferenciju “Napredak žena, napredak ekonomije. Ostvari potencijal!”, koja se održala pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović. Na konferenciji se održalo niz predavanja i panela o položaju i utjecaju žena u Hrvatskoj i svijetu u politici, poduzetništvu, menadžmentu, znanosti, kulturi i humanitarnom radu.

Listu svih dobitnica možete pogledate na linku:

http://croatianwomensnetwork.org/2017-winners-of-croatian-women-of-influence-award/

Kontakt


Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Trg hrvatskih velikana 6
10000 Zagreb

E: press@hrvatiizvanrh.hr
E: ured@hrvatiizvanrh.hr

Radno vrijeme Državnog ureda:
od ponedjeljka do petka
od 8:30 do 16:30 sati

Uredovno radno vrijeme:
za rad sa strankama:
od ponedjeljka do petka
od 9:00 do 15:00 sati