REPUBLIKA HRVATSKA

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Kontakti | Mapa weba | English

Kontakti | English

28 04.2015.

Objavljen Javni poziv za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj i za internetsko učenje hrvatskog jezika u akademskoj 2015./16.


S ciljem upoznavanja i njegovanja hrvatske kulture i nacionalnog identiteta te promicanja suradnje i povezanosti između Republike Hrvatske s iseljenim Hrvatima i njihovim potomcima, Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavio je Javni poziv za dodjelu naknada/stipendija za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj i za internetsko učenje hrvatskoga jezika u akademskoj godini 2015./16. u trajanju do dva semestra - tekst Javnog poziva i prijavni obrazac nalazi se u privitku.

Naglašavamo da od slijedeće akademske godine, osim učenja hrvatskog jezika u Republici Hrvatskoj, Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske osigurava i stipendije za internetsko učenje hrvatskog jezika. Naime, Hrvatski internetski tečaj je E- tečaj hrvatskoga jezika koji se provodi putem sustava za E-učenje, a uključuje i obavezna 24 nastavna sata s lektorom putem interneta (Skype i Webinar).

Na Javni poziv mogu se prijaviti pripadnici hrvatskoga naroda, njihovi supružnici kao i prijatelji hrvatskoga naroda i Republike Hrvatske koji njeguju hrvatski identitet i promiču hrvatsko kulturno zajedništvo, sa završenom najmanje srednjom školom, imaju navršenih 18 godina i imaju prebivalište izvan Republike Hrvatske.

Prijave se dostavljaju faksom: + 385 1 6444 688 + 385 1 6444 688 ili elektroničkom poštom: croaticum@hrvatiizvanrh.hr.

Rok za slanje prijava započinje danom objave Javnog poziva na internetskim stranicama Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske: www.hrvatiizvanrh.hr i traje zaključno do 29. svibnja 2015. godine.Podsjećamo da su od 2012. do 2014. godine, odobrene 404 naknade za učenje hrvatskog jezika u Republici Hrvatskoj za 290 polaznika.

ISKoRACI od 2012.:

• Od 2015./16. Po prvi put se dodjeljuju stipendije za internetsko učenje hrvatskog jezika za one Hrvate izvan Republike Hrvatske koji , zbog različitih razloga, ne mogu odvojiti vrijeme za boravak u Republici Hrvatskoj

• Uz školarinu, Državni ured osigurao je subvencionirani smještaj u studentskim domovima, prehranu i troškove za osobne potrebe.

• Program učenja proširen je i na druge sveučilišne centre u Hrvatskoj. Osim na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, od 2013./14. provodi se i u Splitu i Rijeci.

• Dogovorena je suradnja sa Zakladom »Andronico Lukšić Abaroa« iz Čilea o sufinanciranju troškova studenata iz Južne Amerike.

• Povećan iznos sredstava u odnosu na 2012./2013. za 100.000,00 kn i povećan broj naknada za učenje hrvatskog jezika u Republici Hrvatskoj


Javni poziv
Prijavni obrazac
PUBLIC INVITATION
APPLICATION FORM
CONVOCATORIA PUBLICA
SOLICITUD

Kontakt


Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Trg hrvatskih velikana 6
10000 Zagreb

E: press@hrvatiizvanrh.hr
E: ured@hrvatiizvanrh.hr

Radno vrijeme Državnog ureda:
od ponedjeljka do petka
od 8:30 do 16:30 sati

Uredovno radno vrijeme:
za rad sa strankama:
od ponedjeljka do petka
od 9:00 do 15:00 sati