REPUBLIKA HRVATSKA

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Kontakti | Mapa weba | English

Kontakti | English

Program financiranja posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske


Sukladno Zakonu o odnosima Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske, (NN 124/11 i 16/12) i Pravilima o uvjetima, kriterijima i postupku za financiranje posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske (KLASA: 011-01/17-01/02, URBROJ: 537-02/01-17-01 od 24. listopada 2017. godine), dva puta godišnje objavljuje se Javni poziv za prijavu posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske u svrhu ostvarenja financijske potpore.
Program je osmišljen i pokrenut 2014. godine radi promicanja veza i jačanja suradnje između Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske, u cilju očuvanja hrvatskog identiteta, promicanja hrvatskog jezika, kulture i tradicije te jačanja položaja hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske. Program je namijenjen svim hrvatskim zajednicama u svijetu - Hrvatima u Bosni i Hercegovini, hrvatskoj manjini i hrvatskom iseljeništvu, kao i najugroženijim hrvatskim pojedincima u inozemstvu koji se nalaze u iznimno teškim životnim okolnostima.

Financijska potpora javnog poziva predviđena je za:
• projekte i aktivnosti iz kulture, obrazovanja, znanosti, sporta i ostalih područja s ciljem zaštite prava i interesa Hrvata izvan Republike Hrvatske, kao i unaprjeđenja svih oblika suradnje Republike Hrvatske i Hrvata izvan Republike Hrvatske;
• pomoć ugroženim pojedincima - pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske koji se nalaze u iznimno teškim životnim okolnostima.
Kontakt:
Sektor za provedbu i nadzor programa i projekata Hrvata izvan Republike Hrvatske
Adresa: Trg hrvatskih velikana 6, 10000 Zagreb
Tel: +385 1 6444 682
Fax: +385 1 6444 688
E-mail: programi-projekti@hrvatiizvanrh.hr
Pravila o financiranju posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Kontakt


Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Trg hrvatskih velikana 6
10000 Zagreb

E: press@hrvatiizvanrh.hr
E: ured@hrvatiizvanrh.hr

Radno vrijeme Državnog ureda:
od ponedjeljka do petka
od 8:30 do 16:30 sati

Uredovno radno vrijeme:
za rad sa strankama:
od ponedjeljka do petka
od 9:00 do 15:00 sati